25 Haziran 2008 Çarşamba

8. HOCAOĞULLARI (ÖMER EFENDİ)

Ailenin önde geleni Ömer Efendi olup, nüfus kayıtlarındaki 8 numaralı hanede, Ömer Efendi’nin aile tablosunda, dört kişinin kaydı görülmektedir. Ömer Efendi’nin soyundan, köyümüzde kimse bulunmamaktadır. Ömer Efendiyi tanıyan ve bilen de yoktur.

1847 doğumlu olan Ömer’in baba adı Mustafa, annesinin adı ise Havva’dır. Göç sırasında 33 yaşlarında olduğu anlaşılmaktadır.

Köyden bazı yaşlıların anlattığına göre, Ömer Efendi’nin köyden ayrılarak Kastamonu’ya gittiği ve orada yerleştiği söylenmektedir. Hafız Mehmet Efendi ile beraber İlyas Mahallesi’ne yerleşen, Mehmet Usta’nın kardeşi olan Ömer ile aynı kişi olması kuvvetli bir ihtimal olarak görülmektedir.

Mehmet Usta’nın babasının adı Mustafa, Ömer’in babasının adı da Mustafa’dır. Gerçi anne isimleri tutmuyor ama Mehmet Usta ile Ömer’in baba bir anne ayrı kardeş olmaları ihtimali, bu düşüncemizi doğrular niteliktedir. Ayrıca, Mehmet Usta’nın nüfus kaydının bulunduğu 7 numaralı haneden sonra, 8 numaralı hanede Ömer’in nüfus kaydının bulunması da bu olasılığı güçlendiriyor.

Hiç yorum yok: